Hálózatépítés
Egynemű, szabványos hálózati struktúrák tervezése és megvalósítása, dokumentálása

Rendszerintegráció
Teljeskörű informatikai megoldások, korszerű, naprakész rendszerek telepítése és üzemelése

Megfigyelő rendszerek
Professzionális videokamera rendszerek otthon és megfigyelő rendszerek ipari felhasználásra.

Távjavítás
Szerverek és asztali gépek esetén távoli munkavégzést is kínálunk, kiszállási díj nélkül!

Informatikai hálózatépítés

Számítógépes hálózat nélkül ma már egy cég működése sem elképzelhető. Tudta, hogy a megfelelő hálózatépítés nemcsak az internet kiépítéséhez fontos? Talán Ön is tapasztalta már, hogy lassan minden műszaki berendezés összeköttetésbe kerül az informatikai hálózattal.

Mit jelent ez az Ön céges hálózatában?

A nyomtatók, faxok és telefonok már régóta részét képezik a vállalati informatikának, lassan pedig követik őket a kamerák, beléptető rendszerek, majd tűzjelző- és riasztóberendezések. Nem nehéz tehát belátni: kiemelkedően fontos, hogy a vállalat informatikai hálózata stabil és időtálló legyen.Van egy jó hírünk: mindez jelentősen kevesebb költséget jelent Önnek, hiszen több, különálló hálózat üzemeltetése helyett elég csupán egy, jól működő rendszert kiépíteni. Mi ebben segítünk!

Vállalata költözik?
Nincs még Önnél kiépített informatikai hálózat?
Meglévő hálózatával nem elégedett?
Bővítené gépparkját?
Új technikát (telefonrendszer, kamerarendszer) integrálna céges hálózatába?

A Somogy Informatika Kft. teljes körű hálózatépítést és üzemeltetést vállal magánszemélyek, intézmények, vállalatok számára is.


Mit jelent a hálózatépítés?

A hálózatkiépítésen az új rendszer megvalósítását értjük, ami az alábbi folyamatot jelenti:

 • Igényfelmérés: közösen megtervezzük az Ön igényei alapján, ki hol fog dolgozni és milyen eszközöket fog használni. Kijelöljük a számítógépek, telefonok, nyomtatók, szerverek-, és egyéb eszközök helyét.
 • Tervezés: kiválasztjuk az optimális kábelezési rendszert és a nyomvonalat, meghatározzuk a tartalék végpontok mennyiségét és elhelyezkedését.
 • Építés: védőcsövezésbe, tálcára, álpadló alá vagy csatornába elhelyezzük a kábeleket, kiépítjük a hálózatot, majd felszereljük a falicsatlakozókat és a központi elosztóban (rack szekrényben) a patch paneleket. A teljes hálózatot mérőműszerrel megmérjük és dokumentációt készítünk róla.
 • Átadás: az elkészült hálózatot tesztelés után használatba veheti a megrendelő.


Mit jelent a hálózatüzemeltetés?

 • Javítás: Ha a hálózat meghibásodik, a vállalt SLA-időn belül megjavítjuk. A kiszakított csatlakozótól a beázott kábelig minden javítási munkálatot ránk bízhat!
 • Bővítés: Mindig készek vagyunk új végpontokkal bővíteni meglévő hálózatát.
 • Költözés: Előfordul, hogy nincs több hely a bővítésre és a cég a költözés mellett dönt. Ilyenkor az új telephelyen kiépítjük a hálózatot, majd a teljes rendszert üzembe helyezzük az új helyszínen.

Célunk:

 • Stabil, időtálló hálózatot kiépíteni ügyfeleink számára.
 • Költséghatékony megoldást választani, így megóvni ügyfeleinket a felesleges kiadásoktól.

Bizonyára Önben is felmerül a kérdés, hogy cégében milyen típusú hálózat működik a legjobban. Ne törje tovább a fejét: hosszú évek tapasztalata során kiválasztottuk a leghatékonyabb megoldásokat és ez a tudás az Ön rendelkezésére áll.

 

Réz- és optikai kábelezés a megbízható és gyors hálózatért

Egy megbízható vállalati hálózat kiépítéséhez a legjobb megoldás a kábelezés. A vezetékes hálózat gyorsabb, biztonságosabb, stabilabb csatlakozást biztosít, mint a vezeték nélküli és egy sor kényelmetlenségtől kíméli meg a vállalatot. A vállalati hálózatépítéshez leggyakrabban csavart érpáras réz kábelt használunk.


3 ok, amiért a réz-alapú kábelezés minden informatikai hálózat alapja:

 • univerzális, minden korszerű eszköz támogatja
 • csatlakoztatása minden eszközhöz egyszerű és teljesen szabványos
 • könnyen bővíthető és olcsó

Azonban nemcsak a szakszerű beüzemelést vállaljuk, hanem azt is, hogy az Ön cége számára megfelelő réz hálózatot válasszon.


Elég Önnek 1Gbps sebesség?
Akkor Önnek Category 5E 100MHz kábelre van szüksége, ami nem igényel árnyékolást.


Kihasználná a 10Gbps sebességet?
Az árnyékolt Category6A kábel kielégíti igényeit.


Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor a réz vezetéknél is létezik jobb megoldás. Ekkor egészítjük ki a hálózatépítést optikai kábelezéssel. Az optikai kábel garantáltan bevált eszköz 100 méter feletti távolság esetén, gerinckábelezésre, tehát elosztószekrények összekötésére.


Az optikai kábelezés 3 verhetetlen tulajdonsága:

 • a közvélekedéssel ellentétben meglepően olcsó
 • rendkívül strapabíró
 • érzéketlen minden külső zavarra
 • Bármilyen felépítésű is az Ön informatikai rendszere, biztos lehet benne, hogy kiválasztjuk az Ön számára leginkább működőképes hálózati rendszert.

Tisztában vagyunk az árakkal és nem hagyjuk, hogy cége felesleges költségekbe verje magát!


Stabil és nagy hatósugarú Wi-Fi hálózat

A Wi-Fi népszerűsége napjainkban meredeken növekszik. Bár a Wi-Fi hálózat gyakran lassabb és kissé kevésbé megbízható, mint a kábeles megoldás, de megvannak a maga vitathatatlan előnyei.Mindenképpen javasolt egységes, menedzselt Wi-Fi hálózatot is kiépíteni, ha:

cégének zárt körű belsős, és vendégek számára fenntartott nyilvános hálózatra is szüksége van
gyakran fogadnak vendégeket, akiknek szintén szükségük van arra, hogy használják a hálózatot
nagy kiterjedésű az iroda, így több antennára és nagy hatósugárra van szükségük, gyakori a készülékek helyváltoztatása

Fontos szembenézni egy egyszerű ténnyel, amit nem mindenki lát be:


Az otthonokban használatos Wi-Fi a legtöbb munkahelyen nem megfelelő

Az olcsó, 2,4 GHz-en működő Wi-Fi routerek otthon jól működnek, de a legtöbb vállalkozás méreteivel nem tudnak megbirkózni. Hatósugaruk túl kicsi, jelerősségük nem elegendő ahhoz, hogy 5-10 számítógépnek elegendő hálózatot biztosítsanak.

Gyakran látunk olyan, átmeneti megoldásokat, hogy a cég két, alacsony hatósugarú Wi-Fi routert használ. Kérjen információt szakértőinktől: a két hálózat között mindig lesznek hézagok, ahol a kapcsolat megszakad, és az adatok elveszhetnek. Ez amellett, hogy veszélyes és kényelmetlen, nem is elegáns és megfelelő megoldás.


Önnek olyan Wi-Fi hálózatra van szüksége, mely:

 • elég stabil ahhoz, hogy a vállalat összes számítógépét kiszolgálja
 • a vállalat teljes területét lefedi
 • mozgás közben az antennák közötti váltáskor a kapcsolat nem szakad meg

A közvélekedéssel ellentétben az 5GHz és 2,4GHz-es, professzionális és megbízható Wi-Fi rendszerek már egyáltalán nem jelentenek komoly kiadást. Egy profi Wi-Fi hálózat azonban precíz mechanikai beállítást és komoly programozást igényel. Tapasztalt szakemberre van szüksége, hogy a Wi-Fi hálózat úgy működjön, ahogy azt Ön elvárja. Mi ebben is segítünk!


Kábel és Wi-Fi együtt?

A legtöbb ügyfelünknek vezetékes és Wi-Fi hálózatra egyaránt szüksége van. Természetesen ez sem akadály. Így az Ön cége egyszerre élvezheti a kábelek adta sebességet és a Wi-Fi adta mozgásszabadságot.